SÄHKÖPOSTI :

info@innovamedical.fi

Mullistava palovammojen hoito

Esittelyssä vakavien palovammojen uusi hoitotapa


– Käyttöaihe: Palokarstan poisto syvistä osa- ja täysipaksuisista palovammoista
– Luokitus: Biologinen harvinaislääke
– Kohderyhmä: Sairaalahoidossa olevat potilaat (palovammakeskukset ja -osastot)
– Tila:Hyväksytty EU:ssa ja muilla kansainvälisillä markkinoilla, rekisteröintivaiheessa Yhdysvalloissa

Bromelaiinilla rikastettujen proteolyyttisten entsyymien tiiviste NexoBrid on helppokäyttöinen paikallisesti levitettävä tuote, joka poistaa palokarstan neljässä tunnissa ympäröivää tervettä kudosta vahingoittamatta. Palokarstan poisto on kriittinen ensimmäinen askel vakavien palovammojen hoidossa. Olemassa olevan hoitostandardin puitteissa palokarsta voidaan irrottaa joko ensisijaisesti kirurgisella toimenpiteellä leikkaamalla, joka on traumaattista ja jossa saatetaan menettää paljon verta ja elinkelpoista kudosta, tai ei-kirurgisella lähestymistavalla käyttämällä olemassa olevia paikallisia aineita, joiden on todettu olevan minimaalisen tehokkaita tai joiden tehokkuus ilmenee vasta pitkän ajan kuluttua.

NexoBridin nopea ja valikoiva vieraan aineen ja kuolleen kudoksen poistaminen lieventää palokarstan poistoon liittyviä tunnettuja riskejä, kuten tulehdusta, mahdollista sepsistä, haavan pahenemista ja tästä seuraavaa arpeutumista, ja sen avulla lääkärit voivat tehdä tietoperusteisen päätöksen lisähoidosta entistä aikaisemmin arvioimalla palovamman todellisen syvyyden suoraan silmämääräisesti. Lisäksi NexoBrid minimoi invasiivisiin leikkaustoimenpiteisiin liittyvää vaivaa, vähentää ihon kudossiirron tarvetta ja potilaan kehon terveen kudoksen luovutuspaikkojen käyttöä saaden aikaan yleisesti parempia tuloksia pitkällä aikavälillä. Vakavat palovammat edellyttävät erikoishoitoa sairaaloissa tai palovammakeskuksissa.

Vuosittain Yhdysvalloissa ja Euroopassa noin 100 000 potilasta joutuu sairaalahoitoon vakavien palovammojen takia. Vakavista palovammoista kärsiviä potilaita hoitavat ensisijaisesti asiantuntijat noin 250 palovammakeskuksessa Euroopassa ja Yhdysvalloissa sekä suurten sairaaloiden palovammaosastoilla.

BARDA määritteli NexoBrid-tuotteen lämpö- ja kemikaalipalovammojen lääkinnälliseksi vastatoimenpiteeksi, jonka avulla se tehostaa julkisen terveydenhuollon valmiutta hoitaa huomattavia palokarstan poistotarpeita suuronnettomuuksien tapauksessa.

Tutustu entsymaattiseen leikkaukseen

NexoBrid irrottaa palokarstan eikä vahingoita ympärillä olevaa elinkelpoista kudosta suurimmassa osassa tapauksia jo 4 tunnin paikallisen käytön jälkeen. Tämän aikaisen vaiheen ei-kirurgisen ja onnistuneen palokarstan poiston ansiosta lääkäri voi diagnosoida palovamman syvyyden yksinkertaisesti arvioimalla suoraan silmämääräisesti puhdasta haavaa, josta kuollut kudos on poistettu, ja tekemällä tietoperusteisen päätöksen lisätoimenpiteistä.

NexoBirdin tehokas palokarstan poisto vähentää merkittävästi tarvittavan leikkauksen laajuutta ilman, että ympäröivä terve kudos menetetään. Levittäminen sujuu helposti, ja sen voi tehdä lääkäri tai hoitaja.

Entsyymien proteolyyttinen toiminta saa aikaa  NexoBridin tehokkaan ja valikoivan vaikutuksen saaden tavallisen rakenteensa menettäneen kollageenin heikkenemään.